Praktijkleren Nederland

Subsidie Praktijkleren

De subsidie Praktijkleren is een tegemoetkoming voor de kosten die een werkgever maakt voor de begeleiding van een deelnemer. Per praktijk- of werkleerplaats deelnemer kunt u maximaal €2.700,- subsidie ontvangen per schooljaar.

Met behulp van de subsidie Praktijkleren stimuleert het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap werkgevers om praktijk- en werkleerplaatsen aan te bieden. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voert de subsidieregeling uit.

Voorwaarden subsidie Praktijkleren 2017 – 2018

De subsidie Praktijkleren wordt door het Rijk verstrekt aan (erkende) leerbedrijven die een praktijk- en werkleerplaats beschikbaar stellen ten behoeve van deelnemers met de volgende opleidingsniveaus:

  • Laatste schooljaar Voortgezet Speciaal Onderwijs (vso) en Praktijkonderwijs (pro)
  • VMBO-2 en Entree Opleiding
  • MBO-BBL (let op: géén MBO-BOL en Derde Leerweg)
  • Duale-HBO opleidingen techniek / landbouw / natuurlijke omgeving
  • Promovendi en Toio's

De subsidievoorwaarden per opleidingsniveau vindt u bij onze veelgestelde vragen. Daarnaast dient u aan administratieve vereisten te voldoen:

  • een door alle partijen getekende praktijkleer overeenkomst
  • een aanwezigheids registratie van de deelnemer
  • een administratie waaruit de begeleiding blijkt (bijv. BPV werkboek) 

Hoogte subsidie Praktijkleren berekenen

U kan eenvoudig via onze calculator controleren of u in aanmerking komt voor de subsidie Prakijkleren en de hoogte van uw subsidie berekenen.

Bereken uw subsidie Praktijkleren

 

Praktijkleren Nederland  

Praktijkleren Nederland biedt maximale ondersteuning aan leerbedrijven bij de subsidieaanvraag Praktijkleren door middel van een innovatieve applicatie. Wij hebben de laagste ondersteuningskosten van Nederland (vanaf 5,6% bij het maximale subsidiebedrag). Voor onze diensten betaalt u vooraf €150,- per deelnemer (5,6% bij het maximale subsidiebedrag) of achteraf 8% van de gerealiseerde subsidie op basis van No cure No Pay. Lees meer over onze dienstverlening op de pagina subsidie Praktijkleren aanvragen.