Praktijkleren Nederland
Nieuwsbrief April

Beste lezer,

We brengen deze maand weer een nieuwsbrief uit zodat wij onze klanten kunnen informeren over de subsidie Praktijkleren! We gaan het hebben over het subsidieplafond en delen we een onderzoek van het SBB over de tevredenheid van BBL-leerlingen bij hun stage of leerbaan. 

Verder vertellen wij met trots dat wij een samenwerking zijn aangegaan met het Sectorinstituut Transport en Logistiek. Ook delen we een vacature omdat we op zoek zijn naar een administratief medewerker. 

Met vriendelijke groet,

Praktijkleren Nederland

 Wist u dat

…het subsidiebedrag vooraf niet vast staat?

Per schooljaar, per deelnemer wordt maximaal € 2.700 verstrekt. Dit valt lager uit indien er landelijk meer wordt aangevraagd dan het subsidieplafond.

 BBL-studenten zijn tevreden over hun leerbaan!

Mbo-studenten geven hun stages en leerbanen gemiddeld een 8. Van de praktijkopleiders van erkende leerbedrijven krijgen stages en leerbanen gemiddeld een 7,5. Dat blijkt uit de derde BPV Monitor over 2018 die SBB vorige week heeft gepubliceerd. 

Naast de rapportcijfers 8 en 7,5, die hetzelfde zijn als in 2017, laat de BPV Monitor zien dat de tevredenheid van bbl-studenten over de aansluiting van de werkzaamheden tijdens de leerbaan op het niveau van hun opleiding toenam van 79% in 2017 naar 83% in 2018.

Verder is 89% van de ruim 40.000 bevraagde praktijkopleiders tevreden over het werk dat de student heeft uitgevoerd tijdens de stage of leerbaan. Van de bijna 9.000 studenten is 92% tevreden of zeer tevreden over wat ze in die periode leerden.

Lees het volledige artikel hier.

 Samenwerking met het Sectorinstituut Transport en Logistiek

Met trots delen wij mede dat wij een samenwerking zijn aangegaan met het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL).

Wij lanceerden begin april een applicatie, welke speciaal is gecreëerd voor de klanten van STL. Met deze applicatie kunnen klanten makkelijk en snel subsidie Praktijkleren aanvragen voor hun BBL-leerling(en). Daarnaast bieden wij een totale ondersteuning bij de subsidieaanvraag. We begeleiden deze klanten van STL bij de totstandkoming van de documenten ter verantwoording en het indienen van de subsidieaanvraag.

Het gaat om circa 900 klanten en 2250 aanvragen, dit is een grote groei voor Praktijkleren Nederland. Op naar een mooie samenwerking!

 Vacature Administratief Medewerker

Houd jij ervan om de administratie van lopende project nauwkeurig te beheren en processen te monitoren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Funding Groep is verantwoordelijk voor de uitvoering van diverse projecten: Startersbeurs, Meesterbeurs, Praktijkleren Nederland en Praktijkleren Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL). Onze organisatie is continu bezig met innovatieve ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. 

Als administratief medewerker zal jij de administratie rondom deze projecten beheren en waar mogelijk klanten te woord staan. Hierbij ligt de focus vooral op het project Praktijkleren Nederland en Praktijkleren STL.

Interesse? Bekijk hier de volledige vacature. 

Praktijkleren Nederland op LinkedIn Praktijkleren Nederland op Facebook Praktijkleren Nederland op Twitter
Stationsstraat 29
5038 EC Tilburg
info@praktijklerennederland.nl
088 - 4600 500