Praktijkleren Nederland

Subsidie Praktijkleren MBO | 2020 - 2021

Geschreven op 5 februari 2021 door Praktijkleren Nederland | 3737 keer bekeken

De subsidie Praktijkleren is een tegemoetkoming voor de begeleidingskosten van een werkgever voor een MBO BBL deelnemer. De MBO opleiding dient te gaan om een BBL richting (MBO-BOL komt niet in aanmerking). Alle sectoren van MBO BBL opleidingen komen in aanmerking voor de subsidie Praktijkleren.

U kunt de subsidie Praktijkleren achteraf aanvragen. Op dit moment kunt u de subsidie Praktijkleren aanvragen voor de schoolperiode van 1 augustus 2020  t/m 31 juli 2021. U kunt maximaal € 2.700,-  subsidie ontvangen per deelnemer per schooljaar. Via onze calculator berekent u snel en eenvoudig de hoogte van uw subsidie Praktijkleren.

Bereken uw subsidie Praktijkleren

 

Subsidie Praktijkleren BBL aanvragen

Wanneer u de subsidie Praktijkleren wilt aanvragen voor uw MBO BBL deelnemer dan dient u te voldoen aan de volgende subsidievoorwaarden:

  • U dient een erkend leerbedrijf te zijn;
  • MBO BBL opleiding heeft een crebo nummer;
  • Er moet sprake zijn van een leer-werkovereenkomst (getekend door het leerbedrijf, school en deelnemer);
  • Een aanwezigheidsregistratie van de deelnemer;
  • Een administratie waaruit de begeleiding blijkt (bijv.onderdelen uit het BPV handboek en/of verslagen van evaluatie- en voortgangsgesprekken);
  • Kopie van het diploma wanneer de deelnemer voor het einde van het studiejaar de opleiding heeft afgerond. 

De subsidie Praktijkleren voor schooljaar 2020 - 2021 kunt u aanvragen tot medio september 2020 Tijdig starten met de dossieropbouw is van belang, om de maximale subsidie te kunnen realiseren. Daarnaast voorkomt u daarmee dat verantwoordingsdocumenten ontbreken, waardoor u de subsidie Praktijkleren misloopt. Wees er dus op tijd bij!

Direct Subsidie Praktijkleren Aanvragen

< Terug naar het overzicht Meer blogs van Praktijkleren Nederland >

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst!

 

Reactie plaatsen

Naam:
E-mail:
Bericht: